Ce este normalitatea? O dictatura a majoritatii? Majoritatii cui? Si de ce trebuie sa avem o normalitate? Ori nu trebuie, dar totusi avem?

Normalitatea deriva oarecum din cuvantul norma ce inseamna cantitate dar mai ales regula, randuiala. Cine decide pentru mine ce-i  normal? Voi, toti cei care existati in afara mea. Iar daca va asemuiti intre voi si sunteti altfel decat mine, eu devin anormal. Doar pentru ca sunt o minoritate, un caz singular, o raritate, eu pot fi considerat anormal, pentru ca normalitatea este stabilita de majoritate. Da, asa arata o normalitate, stabilita de cei multi.

Atunci ce-i normal pentru tara noastra? Pai ar fi normal, sau regula ar fi ca toti oamenii sa fie dotati cu o slaba educatie culturala, normal ar trebui sa fie ca toti sa fim manelisti, scuipatori de coji de seminte la coltul strazii, smecheri, infumurati din cale afara etc. Normalul a capatat o forma hidoasa care spala mintile copiilor inca din pruncie, un normal ce se bazeaza pe dictatura mojiciei, a suburbanului si grobianismului. Copii lipsiti de respect, fara principii si fara reguli. Poate o societate fara reguli sa stabileasca regula? Iata ca da: putem sa ne bucuram ca un presedinte, fie el si corupt, este suspendat printr-un sir de fapte ce nu au respectat nicio lege, adica  nicio norma. Normalitatea a fost incalcata.

De ce legea infatiseaza o forma de normalitatea? Pentru ca reprezinta o norma cu caracter general ce se aplica tuturor oamenilor. Adica nu se aplica doar unei majoritati sau numai unei minoritati? Nu, legea este universal valabila, pentru toti si poate fi aplicata diverselor categorii de oameni.  Pentru cine e buna normalitatea? Pentru noi cei slabi, care nu avem acces la putere si care suntem neajutorati in fata fortelor disproportionate. E bine ca Basescu a fost suspendat? Da e bine! E bine ca nu au fost respectate regulile, normalitatea?

Va las sa judecati singuri. Istoria ne invata totusi ca orice sistem care preia puterea prin mijloace ce nu se supun regulilor va fi capabil de si mai multa nedreptate decat regimul dinaintea sa.

Pot sa fiu diferit in normalitate? Da, daca nu aduc atingere celorlalte diferente ce-i caracterizeaza pe ceilalti din afara mea.

Cred totusi in norma ce nu este aleasa de majoritate ci de conditionarile acesteia si ce poate fi schimbata spre binele tuturor si nu doar a unei categorii de oameni. Aberez? Poate ca-i o ora deja prea tarzie.